Første gang

Første gang du starter med isbadning...

Mand i isbad

Læs om hvordan du kan starte din egen koldtvandsterapi-rutine og nyde alle fordelene ved isbadning.

Før du begynder på en ny sundhedsrutine som isbadning, er det altid vigtigt at konsultere din læge eller en anden sundhedsfaglig. De kan vurdere din generelle sundhedstilstand og give vejledning om, hvordan du kan starte.

Start gradvist

Det er afgørende at starte gradvist med isbadning. Begynd med kortere eksponeringer i det kolde vand, f.eks. 1-2 minutter, og øg gradvist varigheden over tid. Dette giver din krop tid til at vænne sig til det kolde vand og mindsker risikoen for koldschock.

Find det rette sted

Sørg for at finde et passende sted til din isbadning. Det kan være en pool med koldt vand, havet eller hjemme i haven med et isbad som vores.

Brug sikkerhedsforanstaltninger

Når du deltager i isbadning, er det vigtigt at tage sikkerhedsforanstaltninger for at undgå skader eller utilsigtet hypotermi. Brug fx. en badedragt eller handsker og tøfler for at beskytte din hud og lemmer mod ekstremt koldt vand.

Prøv forskellige temperaturer

Oplev forskellige temperaturer og find den, der passer bedst til dig. Nogle foretrækker iskoldt vand, mens andre finder mere moderat kolde temperaturer mere behagelige. Det handler om at finde din egen komfortzone.

Tip
: Allerede ved 14 grader vil du opleve fordelene med det kolde gys. Det behøver altså ikke være tæt på 0 grader 🥶

Eksperimenter med vejr og tidspunkter

Isbadning kan være en beroligende oplevelse i sig selv, men eksperimenter også med forskellige vejrforhold og tidspunkter på dagen.Mange mennesker nyder at gøre det om morgenen for at starte dagen frisk og energisk.

Fokusér på vejrtrækning og afslapning

Når du er i det kolde vand, er det vigtigt at fokusere på din vejrtrækning og finde teknikker til afslapning. Dyb indånding og langsom udånding kan hjælpe med at berolige nervesystemet og forbedre oplevelsen.

Genopvarmning efter isbadning

Efter isbadning er det vigtigt at genopvarme din krop gradvist. Brug en varm badekåbe, og drik gerne en varm drik som te eller varmt vand med citron for at hjælpe med at genopvarme kroppen efter isbadningen.
- Et par varme uldsokker er også helt fantastiske at komme ned i efter gyset.

Husk, at isbadning ikke er for alle, og det er vigtigt at lytte til din krops signaler.

Rigtig go' fornøjelse!

Jens fra purely nordic viser dig hvordan man samler dit nye isbad

Video